2023
Ergene’de yer alan modern fabrikaya ek olarak Erzurum’da bölgenin ilk hijyenik temizlik kağıdı üretim tesisinin açılması için yatırım çalışmasına başlandı.
2023
Brüt 120.000 ton/yıllık teorik konverting kapasitesine ulaşıldı.
2022
Markalı ürünlerdeki pazar payını ve hızlı tüketimdeki ihracatını artırma hedefiyle yeni konverting tesisi faaliyete geçti. Toplam üretilen bobin kağıdın %40’ından fazlası konverting tesisinde işlenebilir duruma geldi ve brüt 109.000 ton/yıllık teorik konverting kapasitesine ulaşıldı.
2022
Dördüncü kağıt üretim hattı TM4 faaliyete geçti. Bu yatırımla birlikte bugünkü üretim kapasitesine (brüt 271.000 ton/yıl) ulaşıldı.
2020
Üçüncü kağıt üretim hattı TM3 faaliyete geçti ve brüt 205.000 ton/yıl kapasiteye ulaşıldı.
2019
Cinsiyet eşitliği konusunda bir ilki gerçekleştirerek kadın çalışan sayısını artırmayı taahhüt eden Lead Network’ün ‘CEO Pledge’ (CEO’nun Taahhüdü) protokolüne Türkiye’den imza atan ilk kurum oldu.
2016
Konverting tesisi için ikinci yatırım programı devreye alındı ve teorik üretim kapasitesi brüt 77.500 ton/yıla çıkarıldı.
2014
İstanbul İhracatçılar Birliği’nin kağıt, karton, ambalaj ve kırtasiye ürünleri kategorisinde İhracat Lideri statüsüne ulaşıldı.
2012
İkinci kağıt üretim hattı TM2 devreye alındı ve toplam kağıt üretim kapasitesi brüt 140.000 ton/yıla çıkarıldı. Bu yatırımın sonucunda, ihracat seviyelerinde bir sonraki yıllarda önemli artış yaşanmasının önü açıldı.
2010
Maylo markası ile temizlik kağıdı sektörünün “ilk sosyal sorumluluk projesi” hayata geçirildi. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ile iş birliğine gidilerek, satılan her Maylo ürünü ile TEGV’e destek olunması ve çocukların nitelikli eğitimle buluşturulması hedeflendi. Proje kapsamında tüm Maylo paketlerine TEGV logosu yerleştirildi.
2008
Şirket’in kendi temizlik kağıdı markaları olan Sofia, Maylo, Berrak, Nua ve Nua Professional’ın lansmanı yapıldı ve markalı hızlı tüketim ürünlerinin üretimine başlandı.
2007
Temizlik kağıdı sektöründeki ilk üretim hattı olan TM1 kuruldu. Brüt 70.000 ton/yıl kapasiteyle bobin kağıt üretimine başlandı.
2006
Şirketin yenilenen vizyonu ve hedefleri doğrultusunda, mevcut iplik ve boyahane tesisine ek olarak farklı bir pazar olan temizlik kağıdı üretimi için yatırımlara başlandı. Bu alandaki üretim, pazarlama ve satış süreçlerinin yürütülmesi amacıyla Lila Kağıt Sanayi ve Ticaret A.Ş. kuruldu.
2004
Kendi kendine yetebilir, sürdürülebilir üretim vizyonu doğrultusunda 2004 yılında Marmara Elektrik Üretim A.Ş. kuruldu ve bir sonraki yıl devreye giren enerji santrali, yüksek verimlilikle tesisin ihtiyacı olan elektrik, buhar ve sıcak suyu üretmeye başladı.
2002
Lila Tekstil Boya Sanayi ve Ticaret A.Ş. iplik boyama faaliyeti amacıyla kuruldu.
1984
1930 yılında Hasan Öğücü tarafından, Gaziantep’te kurulan çırçır ve dokumacılık ticarethanesi ile başlayan yolculuk, 2.kuşak olan Abdullah Öğücü liderliğinde iplik ve diğer tekstil ürünlerinin satışı için Marmara Pamuklu Mensucat San. Tic. A.Ş.’nin kurulmasıyla devam etti.