Kurumsal

Lila Kağıt, 2006 yılında Türkiye’nin ve dünyanın hijyenik temizlik kâğıdı ihtiyacını karşılamak amacıyla %100 Türk sermayesi ile kurulmuştur.

Lila Kağıt, 2006 yılında Türkiye’nin ve dünyanın hızla artan hijyenik temizlik kağıdı ihtiyacını karşılamak amacıyla %100 Türk sermayesi ile kurulmuştur. Yıllık 271 bin tonluk kağıt üretim kapasitesi ve 300.000 m2 toplam alana yayılı üretim tesisi ile, sektörde aynı kampüste üretim yapan tam entegre tesisler içinde Avrupa ve Ortadoğu’nun en büyük oyuncularının biri konumundadır. Sofia, Maylo, UltraBerrak, Nua markaları ve tuvalet kâğıdı, kâğıt havlu, mendil, peçete gibi hijyenik temizlik kağıdı ürünleriyle tüketicilerine 80.000’den fazla noktada ulaşan Lila Kağıt, 5 kıtada 80’i aşkın ülkeye yarı mamul ve mamul ihracatı yaparak ülke ekonomisi için katma değer sunmaktadır.

Lila Kağıt

Abdullah Öğücü
Kurucu

1933 yılında Gaziantep’te dünyaya geldi. İlkokul eğitimini sürdürürken 7 yaşında babasının yanında iş hayatına başladı. 1964 yılında Güneydoğu İplik San ve Tic. A.Ş.’yi kurdu. Daha sonra İstanbul’a yerleşti ve 1984 yılında Çorlu’da kurduğu Marmara Pamuklu Mensucat’ta çalışma hayatına yönetici olarak devam etti.

Abdullah Öğücü’nün girişimciliği, yurtdışında eğitimini tamamlayan oğullarının bilgi birikimi ile güçlenerek 2004 yılında Boyahane işletmesi, 2005 yılında Enerji Santrali ve 2006 yılında Lila Kağıt fabrikası yatırımlarıyla sürdü. Lila Kağıt Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürürken 2007 yılında vefat etti.

1933-2007

Tarihçe

2023
2023

Ergene’de yer alan modern fabrikaya ek olarak Erzurum’da bölgenin ilk hijyenik temizlik kağıdı üretim tesisinin açılması için yatırım çalışmasına başlandı.

2023
2023

Brüt 120.000 ton/yıllık teorik konverting kapasitesine ulaşıldı.

2022
2022

Markalı ürünlerdeki pazar payını ve hızlı tüketimdeki ihracatını artırma hedefiyle yeni konverting tesisi faaliyete geçti. Toplam üretilen bobin kağıdın %40’ından fazlası konverting tesisinde işlenebilir duruma geldi ve brüt 109.000 ton/yıllık teorik konverting kapasitesine ulaşıldı.

2022
2022

Dördüncü kağıt üretim hattı TM4 faaliyete geçti. Bu yatırımla birlikte bugünkü üretim kapasitesine (brüt 271.000 ton/yıl) ulaşıldı.

2020
2020

Üçüncü kağıt üretim hattı TM3 faaliyete geçti ve brüt 205.000 ton/yıl kapasiteye ulaşıldı.

2019
2019

Cinsiyet eşitliği konusunda bir ilki gerçekleştirerek kadın çalışan sayısını artırmayı taahhüt eden Lead Network’ün ‘CEO Pledge’ (CEO’nun Taahhüdü) protokolüne Türkiye’den imza atan ilk kurum oldu.

2016
2016

Konverting tesisi için ikinci yatırım programı devreye alındı ve teorik üretim kapasitesi brüt 77.500 ton/yıla çıkarıldı.

2014
2014

İstanbul İhracatçılar Birliği’nin kağıt, karton, ambalaj ve kırtasiye ürünleri kategorisinde İhracat Lideri statüsüne ulaşıldı.

2012
2012

İkinci kağıt üretim hattı TM2 devreye alındı ve toplam kağıt üretim kapasitesi brüt 140.000 ton/yıla çıkarıldı. Bu yatırımın sonucunda, ihracat seviyelerinde bir sonraki yıllarda önemli artış yaşanmasının önü açıldı.

2010
2010

Maylo markası ile temizlik kağıdı sektörünün “ilk sosyal sorumluluk projesi” hayata geçirildi. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ile iş birliğine gidilerek, satılan her Maylo ürünü ile TEGV’e destek olunması ve çocukların nitelikli eğitimle buluşturulması hedeflendi. Proje kapsamında tüm Maylo paketlerine TEGV logosu yerleştirildi.

2008
2008

Şirket’in kendi temizlik kağıdı markaları olan Sofia, Maylo, Berrak, Nua ve Nua Professional’ın lansmanı yapıldı ve markalı hızlı tüketim ürünlerinin üretimine başlandı.

2007
2007

Temizlik kağıdı sektöründeki ilk üretim hattı olan TM1 kuruldu. Brüt 70.000 ton/yıl kapasiteyle bobin kağıt üretimine başlandı.

2006
2006

Şirketin yenilenen vizyonu ve hedefleri doğrultusunda, mevcut iplik ve boyahane tesisine ek olarak farklı bir pazar olan temizlik kağıdı üretimi için yatırımlara başlandı. Bu alandaki üretim, pazarlama ve satış süreçlerinin yürütülmesi amacıyla Lila Kağıt Sanayi ve Ticaret A.Ş. kuruldu.

2004
2004

Kendi kendine yetebilir, sürdürülebilir üretim vizyonu doğrultusunda 2004 yılında Marmara Elektrik Üretim A.Ş. kuruldu ve bir sonraki yıl devreye giren enerji santrali, yüksek verimlilikle tesisin ihtiyacı olan elektrik, buhar ve sıcak suyu üretmeye başladı.

2002
2002

Lila Tekstil Boya Sanayi ve Ticaret A.Ş. iplik boyama faaliyeti amacıyla kuruldu.

1984
1984

1930 yılında Hasan Öğücü tarafından, Gaziantep’te kurulan çırçır ve dokumacılık ticarethanesi ile başlayan yolculuk, 2.kuşak olan Abdullah Öğücü liderliğinde iplik ve diğer tekstil ürünlerinin satışı için Marmara Pamuklu Mensucat San. Tic. A.Ş.’nin kurulmasıyla devam etti.

Vizyon

Üretim ve yatırımlarıyla dinamik, iş süreçleri ve uygulamalarıyla ezber bozan, tüm faaliyetleriyle çevreye ve topluma duyarlı, Türkiye’nin lider temizlik kağıdı şirketi olmak

Misyon

Paydaşlarını en yüksek bilgi, yetkinlik ve refah düzeyine ulaştırabilecek kurumsal gelişimi sağlayıp, sürdürülebilir büyüme stratejisiyle, öncelikle bulunduğu sektör ve ülkemiz, nihai olarak da yakın coğrafya ve dünya için sürekli değer katmaktır.

Değerlerimiz

Aile

Biz bir aileyiz. Paydaşlarımızla, iş birliğimizde ”insana saygı” ilkesinden yola çıkarak birbirimize değer katarız.

Gelişim

Vizyonumuz doğrultusunda performansımızı en üst seviyeye çıkarmak ve değer yaratabilmek için öğrenmeyi sürekli kılar ve fırsatları değerlendiririz.

Güven

Tüm paydaşlarımıza, karar ve uygulamalarımızdaki tutarlı ve istikrarlı davranışlarımızla adil olduğumuzu gösteririz.

Kalite

Paydaşlarımızı anlar, bugün ve gelecekteki ihtiyaçlarını tam olarak karşılayan standartlarla, yaratıcılığımızı katarak çalışırız.

Sorumluluk

İşimizi, kurumumuzu, toplumumuzu ve çevremizi sahipleniriz. Kural ve değerlerimiz çerçevesinde hareket ederiz

Yönetim Kurulu

Orhan Öğücü
Yönetim Kurulu Başkanı

1956 Gaziantep doğumlu Orhan Öğücü, lise eğitimini Gaziantep’te, lisans eğitimini ise Manchester Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünde tamamladı.

Profesyonel iş hayatına Güneydoğu İplik Sanayi Şirketi’nde başlayan Öğücü, 1978–1980 yılları arasında ODTÜ Gaziantep yerleşkesinde Öğretim Görevlisi olarak çalıştı.

1984 yılında, Marmara Pamuklu Mensucat’ın kurulumunda görev aldı ve 2007 yılına kadar şirketin yönetim kademesinde çalışmalarını sürdürdü. Lila Kağıt’ın kurulması ile 2007 yılından bu yana Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevine devam etmektedir.

Farklı dönemlerde TOBB Kağıt Ürünleri Meclisi ile Selüloz ve Kağıt Sanayi Vakfı’nın yönetim kurullarında bulunurken, aktif olarak Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Mütevelli Heyeti’nde ve Gönüllü Hizmet Vakfı (GHV) Yönetim Kurulu’nda yer almaktadır.

Celal Öğücü
Yönetim Kurulu Başkan Vekili

1958 Gaziantep doğumlu Celal Öğücü, lise eğitimini Gaziantep’te, lisans eğitimini ise Manchester Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümünde tamamladı. Polimer Kimya alanında yüksek lisans yaparak Türkiye’ye geri döndü.

1984 yılında Marmara Pamuklu Mensucat’ın kuruluşunda görev alarak profesyonel iş hayatına adım attı. Şirket bünyesinde boyahane işletmesi ile enerji santralinin kurulması ve kağıt alanındaki yeni yatırım süreçlerinde aktif görev alan Öğücü, 2007 yılından bu yana Şirket Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Başkan Yardımcısı görevlerini sürdürmektedir.

Uzun yıllar Çorlu İş İnsanları ve Sanayicileri Derneği (ÇİSAD), Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası, Türkiye Aile İşletmeleri Derneği (Taider) ve Rotary Kulübü gibi birçok kuruluşun yönetim kademelerinde yer alırken, halihazırda Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu’nda (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Üyesi olarak çalışmalarına devam etmektedir.

Aydın Öğücü
Yönetim Kurulu Üyesi

1961 Gaziantep doğumlu Aydın Öğücü, lise eğitimini Gaziantep’te, lisans eğitimini ise İngiltere’de Victoria Üniversitesi Polimer Bilimi Kimyası bölümünde tamamladı.

1984 yılında Marmara Pamuklu Mensucat’ın kuruluşunda görev alarak profesyonel iş hayatına adım attı. Şirket bünyesinde boyahane işletmesi ile enerji santralinin kurulması ve kağıt alanındaki yeni yatırım süreçlerinde aktif görev alan Aydın Öğücü, 2007 yılından bu yana Şirket Yönetim Kurulu Üyesi görevini sürdürmektedir.

Türkiye Aile İşletmeleri Derneği’nin (TAİDER) geçmiş dönem Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütürken şu an Danışma Kurulu Üyesi olarak çalışmalarını sürdürmekte, aynı zamanda TÜSİAD’ın aktif üyesi olarak görev almaktadır.

Cengiz Solakoğlu
Yönetim Kurulu Üyesi

1943 Erzurum doğumlu Cengiz Solakoğlu, 1964 yılında İstanbul İktisadi Ticari İlimler Akademisi’nden mezun olduktan sonra, 1967 yılında Beko Ticaret’te Satış Elemanı olarak iş hayatına atıldı.

1977 – 1983 yılları arasında Beko Tic. A.Ş.’nin, 1983 – 1991 yılları arasında Arçelik Pazarlama Şirketi Atılım A.Ş.’nin Genel Müdürlüğünü yaptıktan sonra, 1991 yılında Koç Holding Tüketim Grubu Başkanlığına atandı. Mevcut görevinin yanı sıra 1996 – 1998 arasında Koç Holding Yürütme Kurulu Üyeliğinde bulundu. 2002 yılında atandığı Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanlığı’ndan 60 yaş sınırı nedeniyle 2004 yılında 38 yıl çalıştığı Koç Topluluğundan emekli oldu.

İstanbul Ticaret Odası’nda 3 dönem Meclis Üyeliği, Sanayi Odası’nda 5 dönem Meclis Üyeliği’nde bulundu ve İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu’nda iki dönem Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın Kurucuları arasında yer alan Cengiz Solakoğlu Vakfın kuruluşundan bugüne kadar aralıksız Vakfın Yönetim Kurulu’nda yer aldı ve 2002-2004/2007- 2011/2015-2019 tarihleri arasında Vakfın Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüttü. 2004 yılında Ekonomist Dergisi tarafından Yılın Sivil Toplum Önderi seçildi.

Emekli olduktan sonra CS Danışmanlık firmasını kuran Cengiz Solakoğlu ülkemizin önde gelen 15’den fazla Aile Şirketlerinde Yönetim Kurulu Üyeliklerinde bulundu. Halen Şok, Bizim Toptan Lyksor Şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkanı; Zülfikâr Holding ve Kaleseramik Çanakkale Kalebodur Seramik Sanayi A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı; Lezita Abalıoğlu Şirketi ile Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın Yönetim Kurulu Üyesidir.

Yılmaz Bulut
Yönetim Kurulu Üyesi

1965 doğumlu Yılmaz Bulut, lise eğitimini İstanbul Otakçılar Lisesi’nde tamamladıktan sonra 1990 yılında Anadolu Üniversitesi İstatistik Bölümü Fen Fakültesi’nden mezun olmuştur.

Profesyonel iş hayatına 1991 yılında Arçelik A.Ş.’de Dış Satın Alma Uzmanı olarak başlayan Yılmaz Bulut, görevine 1994-1998 yılları arasında Arçelik A.Ş. Merkezi Satın Alma Uzmanı olarak devam etmiştir. 1998’den 2007 yılına kadar yine Arçelik A.Ş.’de İnsan Kaynakları departmanında Sistem Geliştirme Uzmanı olarak kariyerine devam etmiştir. Hizmet ve üretim alanında faaliyet gösteren firmalara, Kurumsallaşma, Yönetim Geliştirme, İnsan Kaynakları konularında somut, ölçülebilir çözümler sunmak amacıyla 2008 yılında Artı Bir Danışmanlık şirketini kurmuştur. Bugüne ülkemizin bir çok önde gelen şirketine başta liderlik, performans yönetim sistemi, insan kaynakları politikalarının oluşturulması gibi birçok alanda danışmanlık vermeye devam etmektedir.

Liderlik, Koçluk, Performans Yönetimi, Stratejik Yönetim, İşe Alım Teknikleri, Sunum Teknikleri, Etkili İnsanların Yedi Alışkanlığı, Zaman Yönetimi sertifikalarına sahip olan Yılmaz Bulut, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Gönüllü Danışmanı, Tema Vakfı ve Arçelikliler Derneği’nde aktif görev almaktadır.

Füsun Akkal Bozok
Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi

Füsun Akkal Bozok, akademik eğitimini İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesinden lisans, Boğaziçi Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi’nden yüksek lisans derecesi ve İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden doktora derecesi alarak tamamlamıştır. İş hayatına Arthur Andersen denetim şirketinde başlamıştır.

1983’te Koç Grubu’na katılarak önce Denetim ve Mali Grup bölümünde Denetim Uzmanı ve Koordinatör Yardımcısı olarak görev yapmıştır. 1992’de atandığı Denetim ve Mali Grup Koordinatörlüğü görevini 11 yıl boyunca sürdürmüştür. 2003-2006 yılları arasında Finansman Grubu Direktörlüğü yapan Akkal, Eylül 2004 tarihinden 2019 yılına kadar da Yapı Kredi Bankası’nda Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmıştır. Ford-Otosan, TAT Gıda ,Kocaer Çelik ve Gözde Girişim Sermayesi’nde bağımsız yönetim kurulu üyesidir.  2006-2008 Koç Üniversitesi, 2008-2020 Sabancı Üniversitesi’nde Denetim ve Uluslararası Muhasebe dersleri vermiştir. TKYD, TİDE, T. Muhasebe Uzmanları Derneği ve Boğaziçi Mezunlar Derneği üyesidir. %30 Kulübü Yönetim Kurulu üyesi ve Yönetim Kurulunda Kadın Derneği mentorluğu yapmaktadır.

Sermaye Piyasası Kurulu İleri Düzey, Kredi Derecelendirme, Kurumsal Yönetim Derecelendirme ve Türev Ürünler lisanslarına sahiptir.

Mehmet Fatih Keresteci
Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi

1977 yılında Diyarbakır’da dünyaya gelen Keresteci ilk, orta ve lise eğitimini yine Diyarbakır’da tamamladı. Marmara Üniversitesi İktisat (İngilizce) bölümünde lisans, University of Birmingham’da ise finans alanında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Eğitimi boyunca “gelişmekte olan ekonomilerde yaşanan finansal krizler” üzerine odaklanan Keresteci’nin bu kapsamda “erken uyarı sistemleri” ile ilgili detaylı çalışmaları oldu. Bu çalışmalar saygın ekonomi dergileri tarafından yayımlandı ve resmi modellemelere referans teşkil etti.

İş hayatına ekonomist olarak başlayan Keresteci, HSBC Bank’ta sırasıyla stratejist, döviz ve türev işlemcisi, yatırım danışmanı ve Hazine Satış Direktörü olarak çalıştıktan sonra en son Küresel Piyasalar ekibinde Genel Müdür Yardımcısı Vekili sıfatı ile rol aldı. 2016 yılından bu yana sahibi olduğu DNG Danışmanlık, Araştırma ve Eğitim Ltd. ile büyük kurumsal şirketlere ekonomi ve finans alanında danışmanlık hizmeti vermekte, yönetim kurulu ve icra kurulu üye ve danışmanlıkları yapmaktadır. Bu kapsamda finansal risk yönetimi, finansal yatırım danışmanlığı, şirket ve finansal yeniden yapılandırma, M&A faaliyetleri, yatırım fizibilite danışmanlığı, yönetim stratejileri danışmanlığı ve finansal eğitim alanlarında sektörde bilinir bir konuma sahiptir. Keresteci ayrıca kurucu ortak olarak görev aldığı Denon Partners şirketi ile yatırım bankacılığı kapsamına giren hizmetleri sunmaktadır.

Üst Yöneticiler

Alp Öğücü
Genel Müdür

1983 yılında Gaziantep’te dünyaya gelen Alp Öğücü lise eğitimini Üsküdar Amerikan Koleji’nde, üniversite eğitimini ise Amerika’da tamamlayarak Tufts Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Ek olarak Girişimcilik ve Ürün Tasarımı yan dal programlarını bitirdi.

Profesyonel iş hayatına 2005 yılında Şirket bünyesinde Proje Mühendisi olarak başladı. Sırasıyla İş Geliştirme Müdürü, Hızlı Tüketim Satış & Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı pozisyonlarına atanan Öğücü, 2014 yılından bu yana Genel Müdür olarak görevine devam etmektedir. İş hayatıyla eş zamanlı olarak Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Sağlık ve Eğitim Vakfı (SEV) Denetim Komitesi Üyesi ve Uluslararası Lions 118-Y Kurucu Üyesi görevlerini yürütmekte; Lead Netwok, Sales Network, Yanındayız Derneği ve Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği’nin de üyeleri arasında yer almaktadır.

Gökben Kaya
Üretim, Yatırım ve Projeler Genel Müdür Yardımcısı

1974 yılında doğan Gökben Kaya, İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik Haberleşme Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmuştur. Ardından Yeditepe Üniversitesi’nde İşletme Yönetimi Yüksek Lisans eğitimini tamamlamıştır.

1996 yılında Arçelik firması Çamaşır Makinesi İşletmesi’nde Bakım Mühendisi olarak başlamış sonrasında sırası ile Mekanik Üretim Yöneticisi, Otomasyon Yöneticisi ve son olarak yine aynı işletmede Üretim Mühendisliği Müdürü olarak 2012 yılı sonuna kadar görevini sürdürmüştür.

2013 – 2015 yılları arasında QS-Group Mühendislik ve Otomasyon firmasında Operasyon Müdürü olarak görev yapmıştır. 2015 yılında Lila Kağıt bünyesine Proje & Yatırımlar Müdürü olarak katılan Gökben Kaya, 2017 yılında Fabrika Direktörü olarak atanmış, 2023 yılından bu yana ise Üretim, Yatırım ve Projeler Genel Müdür Yardımcısı ve İcra Kurulu Üyesi olarak görevine devam etmektedir.

Kenan Telli
Satınalma ve Planlama Direktörü

1972 yılında doğan Kenan Telli, Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmuştur.

Profesyonel iş hayatına Coca-Cola firmasında Stratejik Planlama Stajyeri olarak başlamıştır. 1996-1998 yılları arasında Bosch Thermotechnic Manisa’da Satınalma Bölümü’nde görev almıştır. 1998-1999 yıllarında sırasıyla Delphi Packard Elektrik firmasında Lojistik Sorumlusu ve Vestel Manisa’da Üretim Malzeme ve Planlama Müdürü olarak görev alan Telli, BSH Almanya ve BSH Türkiye’de 1999-2007 yıllarında İmalat Bölüm Başkanlığı yaparak iş hayatına devam etmiştir. 2010 yılında Lila Kağıt bünyesine Fabrika Direktörü olarak katılan Telli, 2017 yılından bu yana Satınalma ve Planlama Direktörü ve İcra Kurulu Üyesi olarak görevine devam etmektedir.

Işıl Tireli
Mali İşler Direktörü

1983 yılında doğan Işıl Tireli, lise eğitimini İzmir Amerikan Koleji’nde tamamladıktan sonra Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun oldu. Ardından İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Muhasebe ve Denetim yüksek lisansını tamamladı. Marmara Üniversitesi’nde Muhasebe ve Finansman alanındaki doktora çalışmalarına devam etmektedir.

Profesyonel iş hayatına 2005 yılında BDO Denet Bağımsız Denetim ve Danışmanlık Firması’nda Denetim Asistanı olarak başlayan Tireli, Denetim Müdürü olarak görevine devam etmiş, 2012 yılında Deloitte Türkiye’de Denetim Müdürü olarak atanmış, 8 yıllık süre zarfında Denetim Bölümü Direktörlüğü pozisyonuna yükselmiş ve burada çalıştığı süre boyunca dijital dönüşüm projeleri, teknik danışmanlık ve proje yönetimi alanında birçok idari görev üstlenmiştir.

2020 yılında Hattat Holding ve grup şirketlerine Finansal Yeniden Yapılandırmadan Sorumlu Üst Düzey Yönetici olarak atanan  Tireli, 2022 yılında Lila Kağıt ailesine Mali İşler Direktörü olarak katılmıştır. Lila Kağıt’ta İcra Kurulu, Riskin Erken Saptanması Komitesi ve Kurumsal Yönetim Komitesi Üyesi olarak görev almakta olup, 2019 yılından beri Sağlık ve Eğitim Vakfı (SEV) Denetim Komitesi üyeliğine devam etmektedir. Aynı zamanda Bağımsız Denetçiler Derneği üyesi olan Tireli, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Belgesi’ne ve Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurulu tarafından verilen Bağımsız Denetçi Lisansı’na sahiptir.

Songül Öncel
İnsan Kaynakları Direktörü

1972 yılında doğan Songül Öncel, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Kimya Mühendisliği bölümünde lisans ve yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır.

İş hayatına 1995 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Kimya Mühendisliği Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak başlamıştır. 1996-2003 yılları arasında Kordsa A.Ş.’de Kalite Sistemleri Uzmanı olarak görev alan Öncel, 2003-2015 yıllarında Opet Petrolcülük A.Ş’de önce Kalite Sistemleri Müdürü, ardından Organizasyonel Gelişim & Yönetim Sistemleri Müdürü olarak kariyerine devam etmiş, 2015 yılında Aromsa A.Ş.’de İnsan Kaynakları Direktörü olarak görev almıştır. 2024 yılı Ocak ayında Lila Kağıt bünyesine katılan Öncel, İnsan Kaynakları Direktörü ve İcra Kurulu Üyesi olarak görevine devam etmektedir.

Ali Sadak
Türkiye Satış Direktörü

1982 doğumlu Ali Sadak, Marmara Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmuştur. Kariyerine 2006 yılında Danone firmasında başlayan Sadak, Satış Departmanı bünyesinde Geleneksel Kanal, Yerel Kanal ve Ulusal Kanal birimlerinde çeşitli görevler üstlenmiştir.

2010-2012 yılları arasında GlaxoSmithKline Tüketici Sağlığı’nda Eczane Kanalı Kilit Müşteri Müdürü olarak görev yapan Sadak, 2012-2014 döneminde 3M Türkiye’de Geleneksel Kanal ve Ulusal Kanal Müşteri Yöneticiliği rollerini yürütmüştür.

2014-2020 yılları arasında Evyap’ta sırasıyla Kazakistan Ülke Müdürlüğü, Türkiye Ulusal Kanal Satış Müdürlüğü ve Ticari Pazarlama Müdürlüğü görevlerinde bulunan Sadak, Temmuz 2020’de Lila Kağıt’a katılmış ve Satış Direktörlüğü bünyesinde Ulusal Kanal Grup Müdürü olarak göreve başlamıştır.

Hızlı tüketim ürünleri satışında strateji, planlama, portföy yönetimi, ulusal kanal yönetimi, ticari pazarlama, Private Label ürün yönetimi ve e-ticaret alanlarında geniş deneyime sahip olan Sadak, Nisan 2024 itibarıyla Lila Kağıt’ta Markalı Ürünler ve Private Label Ürünler Türkiye Satış Direktörlüğü görevini sürdürmektedir.

Satış ekosisteminde aktif görevler alan Sadak, aynı zamanda Lead Network ve Sales Network’ün aktif üyesidir.

Burcu Öğücü Giritli
Pazarlama Grup Müdürü

1987 yılında İstanbul’da doğan Burcu Öğücü Giritli, lise eğitimini Saint Benoît Fransız tamamladıktan sonra 2010 yılında Sabancı Üniversitesi Üretim Sistemleri Bölümü’nden mezun oldu. Üniversite sonrasında, London Business School’un Yönetim Yüksek Lisans (Masters in Management) programını Londra’da başarıyla tamamladı.

Profesyonel iş hayatına 2012 yılında Türkiye Ekonomi Bankası’nda Finansal Piyasalar Kurumsal Bankacılık Satış Yetkilisi olarak başladı. 2013 yılında HSBC Bank A.Ş.’nin Hazine ve Sermaye Piyasaları ekibine katıldıktan kısa bir süre sonra Londra’daki HSBC Bank PLC’nin Global Piyasalar Orta Doğu Avrupa ve Sahra Altı Afrika ülkelerinin kurumsal satış ekibinde satış analisti ve yöneticisi olarak görev aldı.

2015 yılının Temmuz ayında Türkiye’ye döndükten sonra HSBC Bank A.Ş. Hazine ve Sermaye Piyasası biriminde Kurumsal Satış Yöneticisi olarak Döviz/Faiz/Emtia üzerine türev ürünlerin satış ve pazarlamasında görevine devam etti. Kariyerinin bankacılık döneminde sorumlu olduğu bölgelerde sektöründe lider büyük kurumsal firmaların finansal risk yönetimi için duydukları ihtiyaçlara cevap verecek projelerde çalıştı.

2016 yılı Temmuz ayı itibarıyla Lila Kağıt bünyesinde İş Geliştirme bölümünde göreve başladı. 2019 yılında Yurt İçi Pazar Özel Markalar Satış Koordinatörü pozisyonuna geçti. 2021 yılından beri Hızlı Tüketim Faaliyet alanında Yurtiçi Ev Dışı Kanal Yönetici Liderlik rolü ile birlikte Pazarlama Grup Müdürü olarak görevine devam etmektedir. Türkiye’de SPK Sermaye Piyasası Faaliyetleri İleri Düzey Düzey 3 ve Türev Araçlar Lisanslarına, İngiltere’de CISI Level 3 Certificate in Investments (Financial Derivatives) sertifikasına sahiptir.

Can Altıok
Ürün İhracat Grup Müdürü

1980 yılında doğan Hikmet Can Altıok, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmuştur. Ardından İstanbul Teknik Üniversitesinde İşletme Mühendisliği Bölümü’nde yüksek lisansını tamamlamıştır.

İş hayatına 2004 yılında Çukurova İnşaat firmasında uluslararası projeler koordinatörlüğünde İş Geliştirme Uzmanı olarak başlamış ve 2007 yılında Eczacıbaşı-Koramic Yapı Kimyasalları Firması’nda Ürün Müdürü olarak çalıştıktan sonra,  2010 yılında Türk Henkel A.Ş.’de Marka Müdürü olarak devam etmiş, 7 yıl boyunca sırasıyla İş Birimi Müdürü, İş Geliştirme Müdürü ve son olarak İhracat Müdürü olarak çalışmıştır.

2017 yılında Warmhaus Isıtma ve Soğutma şirketinde İhracat Müdürü olarak atanmış, 2022 yılında Bası Systems Pilates Sanayi A.Ş’de global operasyonlardan sorumlu Ticari Direktör görevini yürütmüştür.

2022 yılında Lila Kağıt bünyesine katılmış olan Can Altıok, markalı ve private label ürün gruplarından sorumlu Ürün İhracat Grup Müdürü olarak görevine devam etmektedir.

Çetin Karaca
Ticari Kontrol ve Planlama Grup Müdürü

1974 yılında doğan Çetin Karaca, Bilkent Üniversitesi Bankacılık ve Finans Bölümü’nden mezun olmuştur.

Çetin Karaca, 2000 yılında iş hayatına Pamukbank Müfettiş Yardımcısı olarak başlamıştır. Ardından 2001 yılında Boyner Holding’de İş Analisti olarak görevine devam etmiştir. 2003-2007 yılları arasında BBA Beymen ve 2008-2011 yılları arasında da Kale Endüstri Holding’te Bütçe Raporlama ve Finansal Kontrol Müdürü olarak çalışmıştır.

2011 yılında Lila Kağıt’a katılmış olan Çetin Karaca, çeşitli rollerde görev alarak, en son Ticari Kontrol ve Fiyatlandırma Grup Müdürü olarak görevine devam etmektedir.

Tarkan Ateşoğlu
Bilgi Teknolojileri Grup Müdürü

1973 yılında doğan Tarkan Ateşoğlu, İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmuştur.

Tarkan Ateşoğlu, iş hayatına 1995 yılında Saga Tekstil’de Üretim ve Planlama Mühendisi olarak başlamıştır. 1999 yılında Login Bilişim’de ERP Danışmanı olarak çalışma hayatına devam etmiş, 2002 yılında Terzioğlu Holding firmasında Bilgi Teknolojileri ve İş Geliştirme Müdürü olarak görevini sürdürmüştür.

2019 yılında Lila Kağıt bünyesine katılmış olup, halen Bilgi Teknolojileri Grup Müdürü olarak görevini sürdürmektedir.

Yönetim Kurulu

Orhan Öğücü
Yönetim Kurulu Başkanı

1956 Gaziantep doğumlu Orhan Öğücü, lise eğitimini Gaziantep’te, lisans eğitimini ise Manchester Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünde tamamladı.

Profesyonel iş hayatına Güneydoğu İplik Sanayi Şirketi’nde başlayan Öğücü, 1978–1980 yılları arasında ODTÜ Gaziantep yerleşkesinde Öğretim Görevlisi olarak çalıştı.

1984 yılında, Marmara Pamuklu Mensucat’ın kurulumunda görev aldı ve 2007 yılına kadar şirketin yönetim kademesinde çalışmalarını sürdürdü. Lila Kağıt’ın kurulması ile 2007 yılından bu yana Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevine devam etmektedir.

Farklı dönemlerde TOBB Kağıt Ürünleri Meclisi ile Selüloz ve Kağıt Sanayi Vakfı’nın yönetim kurullarında bulunurken, aktif olarak Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Mütevelli Heyeti’nde ve Gönüllü Hizmet Vakfı (GHV) Yönetim Kurulu’nda yer almaktadır.

Celal Öğücü
Yönetim Kurulu Başkan Vekili

1958 Gaziantep doğumlu Celal Öğücü, lise eğitimini Gaziantep’te, lisans eğitimini ise Manchester Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümünde tamamladı. Polimer Kimya alanında yüksek lisans yaparak Türkiye’ye geri döndü.

1984 yılında Marmara Pamuklu Mensucat’ın kuruluşunda görev alarak profesyonel iş hayatına adım attı. Şirket bünyesinde boyahane işletmesi ile enerji santralinin kurulması ve kağıt alanındaki yeni yatırım süreçlerinde aktif görev alan Öğücü, 2007 yılından bu yana Şirket Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Başkan Yardımcısı görevlerini sürdürmektedir.

Uzun yıllar Çorlu İş İnsanları ve Sanayicileri Derneği (ÇİSAD), Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası, Türkiye Aile İşletmeleri Derneği (Taider) ve Rotary Kulübü gibi birçok kuruluşun yönetim kademelerinde yer alırken, halihazırda Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu’nda (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Üyesi olarak çalışmalarına devam etmektedir.

Aydın Öğücü
Yönetim Kurulu Üyesi

1961 Gaziantep doğumlu Aydın Öğücü, lise eğitimini Gaziantep’te, lisans eğitimini ise İngiltere’de Victoria Üniversitesi Polimer Bilimi Kimyası bölümünde tamamladı.

1984 yılında Marmara Pamuklu Mensucat’ın kuruluşunda görev alarak profesyonel iş hayatına adım attı. Şirket bünyesinde boyahane işletmesi ile enerji santralinin kurulması ve kağıt alanındaki yeni yatırım süreçlerinde aktif görev alan Aydın Öğücü, 2007 yılından bu yana Şirket Yönetim Kurulu Üyesi görevini sürdürmektedir.

Türkiye Aile İşletmeleri Derneği’nin (TAİDER) geçmiş dönem Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütürken şu an Danışma Kurulu Üyesi olarak çalışmalarını sürdürmekte, aynı zamanda TÜSİAD’ın aktif üyesi olarak görev almaktadır.

Cengiz Solakoğlu
Yönetim Kurulu Üyesi

1943 Erzurum doğumlu Cengiz Solakoğlu, 1964 yılında İstanbul İktisadi Ticari İlimler Akademisi’nden mezun olduktan sonra, 1967 yılında Beko Ticaret’te Satış Elemanı olarak iş hayatına atıldı.

1977 – 1983 yılları arasında Beko Tic. A.Ş.’nin, 1983 – 1991 yılları arasında Arçelik Pazarlama Şirketi Atılım A.Ş.’nin Genel Müdürlüğünü yaptıktan sonra, 1991 yılında Koç Holding Tüketim Grubu Başkanlığına atandı. Mevcut görevinin yanı sıra 1996 – 1998 arasında Koç Holding Yürütme Kurulu Üyeliğinde bulundu. 2002 yılında atandığı Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanlığı’ndan 60 yaş sınırı nedeniyle 2004 yılında 38 yıl çalıştığı Koç Topluluğundan emekli oldu.

İstanbul Ticaret Odası’nda 3 dönem Meclis Üyeliği, Sanayi Odası’nda 5 dönem Meclis Üyeliği’nde bulundu ve İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu’nda iki dönem Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın Kurucuları arasında yer alan Cengiz Solakoğlu Vakfın kuruluşundan bugüne kadar aralıksız Vakfın Yönetim Kurulu’nda yer aldı ve 2002-2004/2007- 2011/2015-2019 tarihleri arasında Vakfın Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüttü. 2004 yılında Ekonomist Dergisi tarafından Yılın Sivil Toplum Önderi seçildi.

Emekli olduktan sonra CS Danışmanlık firmasını kuran Cengiz Solakoğlu ülkemizin önde gelen 15’den fazla Aile Şirketlerinde Yönetim Kurulu Üyeliklerinde bulundu. Halen Şok, Bizim Toptan Lyksor Şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkanı; Zülfikâr Holding ve Kaleseramik Çanakkale Kalebodur Seramik Sanayi A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı; Lezita Abalıoğlu Şirketi ile Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın Yönetim Kurulu Üyesidir.

Yılmaz Bulut
Yönetim Kurulu Üyesi

1965 doğumlu Yılmaz Bulut, lise eğitimini İstanbul Otakçılar Lisesi’nde tamamladıktan sonra 1990 yılında Anadolu Üniversitesi İstatistik Bölümü Fen Fakültesi’nden mezun olmuştur.

Profesyonel iş hayatına 1991 yılında Arçelik A.Ş.’de Dış Satın Alma Uzmanı olarak başlayan Yılmaz Bulut, görevine 1994-1998 yılları arasında Arçelik A.Ş. Merkezi Satın Alma Uzmanı olarak devam etmiştir. 1998’den 2007 yılına kadar yine Arçelik A.Ş.’de İnsan Kaynakları departmanında Sistem Geliştirme Uzmanı olarak kariyerine devam etmiştir. Hizmet ve üretim alanında faaliyet gösteren firmalara, Kurumsallaşma, Yönetim Geliştirme, İnsan Kaynakları konularında somut, ölçülebilir çözümler sunmak amacıyla 2008 yılında Artı Bir Danışmanlık şirketini kurmuştur. Bugüne ülkemizin bir çok önde gelen şirketine başta liderlik, performans yönetim sistemi, insan kaynakları politikalarının oluşturulması gibi birçok alanda danışmanlık vermeye devam etmektedir.

Liderlik, Koçluk, Performans Yönetimi, Stratejik Yönetim, İşe Alım Teknikleri, Sunum Teknikleri, Etkili İnsanların Yedi Alışkanlığı, Zaman Yönetimi sertifikalarına sahip olan Yılmaz Bulut, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Gönüllü Danışmanı, Tema Vakfı ve Arçelikliler Derneği’nde aktif görev almaktadır.

Füsun Akkal Bozok
Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi

Füsun Akkal Bozok, akademik eğitimini İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesinden lisans, Boğaziçi Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi’nden yüksek lisans derecesi ve İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden doktora derecesi alarak tamamlamıştır. İş hayatına Arthur Andersen denetim şirketinde başlamıştır.

1983’te Koç Grubu’na katılarak önce Denetim ve Mali Grup bölümünde Denetim Uzmanı ve Koordinatör Yardımcısı olarak görev yapmıştır. 1992’de atandığı Denetim ve Mali Grup Koordinatörlüğü görevini 11 yıl boyunca sürdürmüştür. 2003-2006 yılları arasında Finansman Grubu Direktörlüğü yapan Akkal, Eylül 2004 tarihinden 2019 yılına kadar da Yapı Kredi Bankası’nda Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmıştır. Ford-Otosan, TAT Gıda ,Kocaer Çelik ve Gözde Girişim Sermayesi’nde bağımsız yönetim kurulu üyesidir.  2006-2008 Koç Üniversitesi, 2008-2020 Sabancı Üniversitesi’nde Denetim ve Uluslararası Muhasebe dersleri vermiştir. TKYD, TİDE, T. Muhasebe Uzmanları Derneği ve Boğaziçi Mezunlar Derneği üyesidir. %30 Kulübü Yönetim Kurulu üyesi ve Yönetim Kurulunda Kadın Derneği mentorluğu yapmaktadır.

Sermaye Piyasası Kurulu İleri Düzey, Kredi Derecelendirme, Kurumsal Yönetim Derecelendirme ve Türev Ürünler lisanslarına sahiptir.

Mehmet Fatih Keresteci
Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi

1977 yılında Diyarbakır’da dünyaya gelen Keresteci ilk, orta ve lise eğitimini yine Diyarbakır’da tamamladı. Marmara Üniversitesi İktisat (İngilizce) bölümünde lisans, University of Birmingham’da ise finans alanında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Eğitimi boyunca “gelişmekte olan ekonomilerde yaşanan finansal krizler” üzerine odaklanan Keresteci’nin bu kapsamda “erken uyarı sistemleri” ile ilgili detaylı çalışmaları oldu. Bu çalışmalar saygın ekonomi dergileri tarafından yayımlandı ve resmi modellemelere referans teşkil etti.

İş hayatına ekonomist olarak başlayan Keresteci, HSBC Bank’ta sırasıyla stratejist, döviz ve türev işlemcisi, yatırım danışmanı ve Hazine Satış Direktörü olarak çalıştıktan sonra en son Küresel Piyasalar ekibinde Genel Müdür Yardımcısı Vekili sıfatı ile rol aldı. 2016 yılından bu yana sahibi olduğu DNG Danışmanlık, Araştırma ve Eğitim Ltd. ile büyük kurumsal şirketlere ekonomi ve finans alanında danışmanlık hizmeti vermekte, yönetim kurulu ve icra kurulu üye ve danışmanlıkları yapmaktadır. Bu kapsamda finansal risk yönetimi, finansal yatırım danışmanlığı, şirket ve finansal yeniden yapılandırma, M&A faaliyetleri, yatırım fizibilite danışmanlığı, yönetim stratejileri danışmanlığı ve finansal eğitim alanlarında sektörde bilinir bir konuma sahiptir. Keresteci ayrıca kurucu ortak olarak görev aldığı Denon Partners şirketi ile yatırım bankacılığı kapsamına giren hizmetleri sunmaktadır.

Üst Yöneticiler

Alp Öğücü
Genel Müdür

1983 yılında Gaziantep’te dünyaya gelen Alp Öğücü lise eğitimini Üsküdar Amerikan Koleji’nde, üniversite eğitimini ise Amerika’da tamamlayarak Tufts Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Ek olarak Girişimcilik ve Ürün Tasarımı yan dal programlarını bitirdi.

Profesyonel iş hayatına 2005 yılında Şirket bünyesinde Proje Mühendisi olarak başladı. Sırasıyla İş Geliştirme Müdürü, Hızlı Tüketim Satış & Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı pozisyonlarına atanan Öğücü, 2014 yılından bu yana Genel Müdür olarak görevine devam etmektedir. İş hayatıyla eş zamanlı olarak Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Sağlık ve Eğitim Vakfı (SEV) Denetim Komitesi Üyesi ve Uluslararası Lions 118-Y Kurucu Üyesi görevlerini yürütmekte; Lead Netwok, Sales Network, Yanındayız Derneği ve Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği’nin de üyeleri arasında yer almaktadır.

Gökben Kaya
Üretim, Yatırım ve Projeler Genel Müdür Yardımcısı

1974 yılında doğan Gökben Kaya, İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik Haberleşme Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmuştur. Ardından Yeditepe Üniversitesi’nde İşletme Yönetimi Yüksek Lisans eğitimini tamamlamıştır.

1996 yılında Arçelik firması Çamaşır Makinesi İşletmesi’nde Bakım Mühendisi olarak başlamış sonrasında sırası ile Mekanik Üretim Yöneticisi, Otomasyon Yöneticisi ve son olarak yine aynı işletmede Üretim Mühendisliği Müdürü olarak 2012 yılı sonuna kadar görevini sürdürmüştür.

2013 – 2015 yılları arasında QS-Group Mühendislik ve Otomasyon firmasında Operasyon Müdürü olarak görev yapmıştır. 2015 yılında Lila Kağıt bünyesine Proje & Yatırımlar Müdürü olarak katılan Gökben Kaya, 2017 yılında Fabrika Direktörü olarak atanmış, 2023 yılından bu yana ise Üretim, Yatırım ve Projeler Genel Müdür Yardımcısı ve İcra Kurulu Üyesi olarak görevine devam etmektedir.

Kenan Telli
Satınalma ve Planlama Direktörü

1972 yılında doğan Kenan Telli, Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmuştur.

Profesyonel iş hayatına Coca-Cola firmasında Stratejik Planlama Stajyeri olarak başlamıştır. 1996-1998 yılları arasında Bosch Thermotechnic Manisa’da Satınalma Bölümü’nde görev almıştır. 1998-1999 yıllarında sırasıyla Delphi Packard Elektrik firmasında Lojistik Sorumlusu ve Vestel Manisa’da Üretim Malzeme ve Planlama Müdürü olarak görev alan Telli, BSH Almanya ve BSH Türkiye’de 1999-2007 yıllarında İmalat Bölüm Başkanlığı yaparak iş hayatına devam etmiştir. 2010 yılında Lila Kağıt bünyesine Fabrika Direktörü olarak katılan Telli, 2017 yılından bu yana Satınalma ve Planlama Direktörü ve İcra Kurulu Üyesi olarak görevine devam etmektedir.

Işıl Tireli
Mali İşler Direktörü

1983 yılında doğan Işıl Tireli, lise eğitimini İzmir Amerikan Koleji’nde tamamladıktan sonra Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun oldu. Ardından İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Muhasebe ve Denetim yüksek lisansını tamamladı. Marmara Üniversitesi’nde Muhasebe ve Finansman alanındaki doktora çalışmalarına devam etmektedir.

Profesyonel iş hayatına 2005 yılında BDO Denet Bağımsız Denetim ve Danışmanlık Firması’nda Denetim Asistanı olarak başlayan Tireli, Denetim Müdürü olarak görevine devam etmiş, 2012 yılında Deloitte Türkiye’de Denetim Müdürü olarak atanmış, 8 yıllık süre zarfında Denetim Bölümü Direktörlüğü pozisyonuna yükselmiş ve burada çalıştığı süre boyunca dijital dönüşüm projeleri, teknik danışmanlık ve proje yönetimi alanında birçok idari görev üstlenmiştir.

2020 yılında Hattat Holding ve grup şirketlerine Finansal Yeniden Yapılandırmadan Sorumlu Üst Düzey Yönetici olarak atanan  Tireli, 2022 yılında Lila Kağıt ailesine Mali İşler Direktörü olarak katılmıştır. Lila Kağıt’ta İcra Kurulu, Riskin Erken Saptanması Komitesi ve Kurumsal Yönetim Komitesi Üyesi olarak görev almakta olup, 2019 yılından beri Sağlık ve Eğitim Vakfı (SEV) Denetim Komitesi üyeliğine devam etmektedir. Aynı zamanda Bağımsız Denetçiler Derneği üyesi olan Tireli, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Belgesi’ne ve Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurulu tarafından verilen Bağımsız Denetçi Lisansı’na sahiptir.

Songül Öncel
İnsan Kaynakları Direktörü

1972 yılında doğan Songül Öncel, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Kimya Mühendisliği bölümünde lisans ve yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır.

İş hayatına 1995 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Kimya Mühendisliği Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak başlamıştır. 1996-2003 yılları arasında Kordsa A.Ş.’de Kalite Sistemleri Uzmanı olarak görev alan Öncel, 2003-2015 yıllarında Opet Petrolcülük A.Ş’de önce Kalite Sistemleri Müdürü, ardından Organizasyonel Gelişim & Yönetim Sistemleri Müdürü olarak kariyerine devam etmiş, 2015 yılında Aromsa A.Ş.’de İnsan Kaynakları Direktörü olarak görev almıştır. 2024 yılı Ocak ayında Lila Kağıt bünyesine katılan Öncel, İnsan Kaynakları Direktörü ve İcra Kurulu Üyesi olarak görevine devam etmektedir.

Ali Sadak
Türkiye Satış Direktörü

1982 doğumlu Ali Sadak, Marmara Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmuştur. Kariyerine 2006 yılında Danone firmasında başlayan Sadak, Satış Departmanı bünyesinde Geleneksel Kanal, Yerel Kanal ve Ulusal Kanal birimlerinde çeşitli görevler üstlenmiştir.

2010-2012 yılları arasında GlaxoSmithKline Tüketici Sağlığı’nda Eczane Kanalı Kilit Müşteri Müdürü olarak görev yapan Sadak, 2012-2014 döneminde 3M Türkiye’de Geleneksel Kanal ve Ulusal Kanal Müşteri Yöneticiliği rollerini yürütmüştür.

2014-2020 yılları arasında Evyap’ta sırasıyla Kazakistan Ülke Müdürlüğü, Türkiye Ulusal Kanal Satış Müdürlüğü ve Ticari Pazarlama Müdürlüğü görevlerinde bulunan Sadak, Temmuz 2020’de Lila Kağıt’a katılmış ve Satış Direktörlüğü bünyesinde Ulusal Kanal Grup Müdürü olarak göreve başlamıştır.

Hızlı tüketim ürünleri satışında strateji, planlama, portföy yönetimi, ulusal kanal yönetimi, ticari pazarlama, Private Label ürün yönetimi ve e-ticaret alanlarında geniş deneyime sahip olan Sadak, Nisan 2024 itibarıyla Lila Kağıt’ta Markalı Ürünler ve Private Label Ürünler Türkiye Satış Direktörlüğü görevini sürdürmektedir.

Satış ekosisteminde aktif görevler alan Sadak, aynı zamanda Lead Network ve Sales Network’ün aktif üyesidir.

Burcu Öğücü Giritli
Pazarlama Grup Müdürü

1987 yılında İstanbul’da doğan Burcu Öğücü Giritli, lise eğitimini Saint Benoît Fransız tamamladıktan sonra 2010 yılında Sabancı Üniversitesi Üretim Sistemleri Bölümü’nden mezun oldu. Üniversite sonrasında, London Business School’un Yönetim Yüksek Lisans (Masters in Management) programını Londra’da başarıyla tamamladı.

Profesyonel iş hayatına 2012 yılında Türkiye Ekonomi Bankası’nda Finansal Piyasalar Kurumsal Bankacılık Satış Yetkilisi olarak başladı. 2013 yılında HSBC Bank A.Ş.’nin Hazine ve Sermaye Piyasaları ekibine katıldıktan kısa bir süre sonra Londra’daki HSBC Bank PLC’nin Global Piyasalar Orta Doğu Avrupa ve Sahra Altı Afrika ülkelerinin kurumsal satış ekibinde satış analisti ve yöneticisi olarak görev aldı.

2015 yılının Temmuz ayında Türkiye’ye döndükten sonra HSBC Bank A.Ş. Hazine ve Sermaye Piyasası biriminde Kurumsal Satış Yöneticisi olarak Döviz/Faiz/Emtia üzerine türev ürünlerin satış ve pazarlamasında görevine devam etti. Kariyerinin bankacılık döneminde sorumlu olduğu bölgelerde sektöründe lider büyük kurumsal firmaların finansal risk yönetimi için duydukları ihtiyaçlara cevap verecek projelerde çalıştı.

2016 yılı Temmuz ayı itibarıyla Lila Kağıt bünyesinde İş Geliştirme bölümünde göreve başladı. 2019 yılında Yurt İçi Pazar Özel Markalar Satış Koordinatörü pozisyonuna geçti. 2021 yılından beri Hızlı Tüketim Faaliyet alanında Yurtiçi Ev Dışı Kanal Yönetici Liderlik rolü ile birlikte Pazarlama Grup Müdürü olarak görevine devam etmektedir. Türkiye’de SPK Sermaye Piyasası Faaliyetleri İleri Düzey Düzey 3 ve Türev Araçlar Lisanslarına, İngiltere’de CISI Level 3 Certificate in Investments (Financial Derivatives) sertifikasına sahiptir.

Can Altıok
Ürün İhracat Grup Müdürü

1980 yılında doğan Hikmet Can Altıok, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmuştur. Ardından İstanbul Teknik Üniversitesinde İşletme Mühendisliği Bölümü’nde yüksek lisansını tamamlamıştır.

İş hayatına 2004 yılında Çukurova İnşaat firmasında uluslararası projeler koordinatörlüğünde İş Geliştirme Uzmanı olarak başlamış ve 2007 yılında Eczacıbaşı-Koramic Yapı Kimyasalları Firması’nda Ürün Müdürü olarak çalıştıktan sonra,  2010 yılında Türk Henkel A.Ş.’de Marka Müdürü olarak devam etmiş, 7 yıl boyunca sırasıyla İş Birimi Müdürü, İş Geliştirme Müdürü ve son olarak İhracat Müdürü olarak çalışmıştır.

2017 yılında Warmhaus Isıtma ve Soğutma şirketinde İhracat Müdürü olarak atanmış, 2022 yılında Bası Systems Pilates Sanayi A.Ş’de global operasyonlardan sorumlu Ticari Direktör görevini yürütmüştür.

2022 yılında Lila Kağıt bünyesine katılmış olan Can Altıok, markalı ve private label ürün gruplarından sorumlu Ürün İhracat Grup Müdürü olarak görevine devam etmektedir.

Çetin Karaca
Ticari Kontrol ve Planlama Grup Müdürü

1974 yılında doğan Çetin Karaca, Bilkent Üniversitesi Bankacılık ve Finans Bölümü’nden mezun olmuştur.

Çetin Karaca, 2000 yılında iş hayatına Pamukbank Müfettiş Yardımcısı olarak başlamıştır. Ardından 2001 yılında Boyner Holding’de İş Analisti olarak görevine devam etmiştir. 2003-2007 yılları arasında BBA Beymen ve 2008-2011 yılları arasında da Kale Endüstri Holding’te Bütçe Raporlama ve Finansal Kontrol Müdürü olarak çalışmıştır.

2011 yılında Lila Kağıt’a katılmış olan Çetin Karaca, çeşitli rollerde görev alarak, en son Ticari Kontrol ve Fiyatlandırma Grup Müdürü olarak görevine devam etmektedir.

Tarkan Ateşoğlu
Bilgi Teknolojileri Grup Müdürü

1973 yılında doğan Tarkan Ateşoğlu, İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmuştur.

Tarkan Ateşoğlu, iş hayatına 1995 yılında Saga Tekstil’de Üretim ve Planlama Mühendisi olarak başlamıştır. 1999 yılında Login Bilişim’de ERP Danışmanı olarak çalışma hayatına devam etmiş, 2002 yılında Terzioğlu Holding firmasında Bilgi Teknolojileri ve İş Geliştirme Müdürü olarak görevini sürdürmüştür.

2019 yılında Lila Kağıt bünyesine katılmış olup, halen Bilgi Teknolojileri Grup Müdürü olarak görevini sürdürmektedir.

Kariyer

İnsan kaynakları politikamız tüm çalışanlarımıza çeşitlilik ve kapsayıcılık anlayışı çerçevesinde, yenilikçi ve modern bir çalışma ortamı sunmaktır. Çalışma kültürümüzün odağına hiyerarşiyi değil, çalışanlar arasında aktif iletişimi koyarak eşitlikçi ve özgür bir çalışma hayatını destekliyoruz.

Tüm fabrikalarımızda ve ofislerimizde önceliğimiz iş güvenliği ve çalışanlarımızın sağlığıdır. Bunu sağlamak için İş Sağlığı ve Güvenliği birimimiz düzenli olarak denetimler yapmakta ve eğitimler vermektedir. Lila Green House olarak adlandırdığımız merkez ofisimiz çalışanların yaratıcılığını teşvik edecek ve onlara hareket imkanı sağlayacak şekilde tasarlanmıştır.

İşlevselliği ön planda tutan bu tasarım sayesinde çalışanlarımız ofis içerisindeki alternatif alanları özgürce kullanarak kendilerine en uygun çalışma ortamını oluşturabilirler. Çevrecilik bilinciyle tasarlanmış ofisimizde Leed Platinium sertifikalı doğal ve dönüştürülebilir malzemeler tercih edilmiş ve güncel teknolojik altyapı ile desteklenmiştir.
Doğayı çalışma alanlarımıza taşıyan ve sürdürülebilirliğe olan inancımızı yansıtan canlı bitkilerimiz, çağdaş ve ergonomik mobilyalarımız ile çalışanlarımıza huzurlu bir çalışma ortamı sunulmaktadır.

Gerek fabrikalarımızda gerekse merkez ofisimizde sosyal etkinlikler, seminerler, eğitimler ve sosyal sorumluluk aktiviteleriyle dolu renkli ve hareketli bir iş hayatı sürmektedir. Mesai saatleri dışında da süren futbol ve yelken kulübü gibi sportif faaliyetler de iş anlayışımızın bir parçasıdır. Merkez ofisimizde çalışanlarımızın boş vakitlerini değerlendirebileceği sosyal alanlarımız, kafeteryamız ve teras alanımızla onlara keyifli bir çalışma hayatı sunmaktayız.

Bence duvarımız çalışanlarımızın görüş ve önerilerine sürekli açık olup, gelen öneriler sosyal hayatımıza yeni etkinliklerin katılmasını sağlamaktadır.
Şirket hedeflerine paralel olarak bireysel hedeflerin de takip edildiği yıllık performans görüşmeleriyle çalışanların gelişim ve kariyer planlamaları yapılmaktadır.
Şirketimizde pozisyon/ünvandan bağımsız, işin içeriğine dair çeşitli ölçümlemelere dayalı bir iş değerleme sistemi uygulanmakta ve iş büyüklükleri kademe bazında değerlendirilmektedir.

Bunu destekleyen ücret sistemi ile amacımız;
• Şirketimizin stratejilerini destekleyen, rekabetçi ve adil bakış açısıyla yapılan işin boyutuna ve sektörün yapısına uygun olarak değerlendirme yapmak,
• Belirlenen politikalar dahilinde şirket içi dengeleri de gözeterek ilgili rolün iş kademelerine uygun ücret bantlarını oluşturmaktır.

 

Açık Pozisyonlar

Güncel iş ilanlarımıza LinkedIn ve Kariyer.net sayfalarımız üzerinden ulaşabilirsiniz.

 

Üyelikler

Lila Kağıt’ın kurucusu olan Öğücü ailesi, toplumdan kazandığının bir bölümünü yine topluma geri kazandırma ve ülke ekonomisine değer katma sorumluluğuyla hareket etmektedir. Paydaşlarına, sektöre ve ülkemize, nihai olarak dünyaya değer katma misyonuyla çeşitli vakıf ve sivil toplum kuruluşlarını desteklemektedir. Lila Kağıt’ın bu kuruluşlardaki kurumsal üyeliğinin yanı sıra, YK üyeleri de bireysel olarak aktif görevler almaktadır.

UN Global Compact (UNGC)

Women’s Empowerment Principles (WEPs)

• Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV)

• Gönüllü Hizmet Vakfı (GHV)

• Selüloz ve Kağıt Sanayi Vakfı (SKSV)

• Türkiye Aile İşletmeleri Derneği (TAİDER)

• Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD)

• Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED)

• Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği – Kağıt ve Kağıt Ürünleri Sanayi Meclisi

• İstanbul Sanayi Odası (İSO)

• Yatırımcı İlişkileri Derneği (TÜYİD)

• Private Label Association of Turkey (PLAT)

• British Chamber of Commerce Turkey (BCCT)

• Sales Network

• Lead Network

• Reklam Verenler Derneği (RVD)

• Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN)

• Yanındayız Derneği

• Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası

• Çorlu İş İnsanları ve Sanayicileri Derneği (ÇİSAD)

• Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD)